W dzisiejszych czasach, kiedy gastronomia walczy o przetrwanie, wyjątkowo ważne jest, aby zadbać o swój wizerunek w sieci. Większość klientów przed odwiedzeniem restauracji szuka jej profilu w internecie, przegląda zdjęcia, czyta opinie. Dlatego tak ważna jest staranność prowadzenia profilu marki. Na swój wizerunek pracujesz przez wiele lat. Osiągasz rozpoznawalność, oferujesz wysoki poziom swoich usług, masz wiernych, zaangażowanych odbiorców, starasz się. To wszystko możesz jednak nagle stracić. Mimo Twoich starań zdarza się, że jeden zdenerwowany klient wystawia krzywdzący komentarz i Twoje statystyki spadają, a Ty nie możesz się bronić. Dbałość o kontakt z klientem i o to, aby wychodząc zadowolony, nie zapomniał napisać pochlebnej opinii na temat Twojego lokalu, to niezwykle istotna kwestia, o której nie możesz zapominać.
Rzucają mięsem?
Nigdy nie usuwaj negatywnych komentarzy w swoich mediach społecznościowych. Usunięcie takiego komentarza tylko potęguje złość piszącego, co prawdopodobnie wywoła kolejne negatywne komentarze na Twój temat. Podejdź do sprawy na spokojnie, nie odpisuj na kolanie, przemyśl każde słowo. Poznaj wersję personelu, zbadaj opisaną sytuację – czy na pewno miała miejsce, jak jest postrzegana przez załogę? Jeśli fa...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 5 wydań magazynu "Social Media Manager"
- Dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej
- Dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych
- Dostęp do czasopisma w wersji online
- ...i wiele więcej!